Over mij

Hoi, ik ben Marja Konijn (1961).

De producten die ik maak met mijn bedrijf SaraMare vertellen het verhaal over het samenkomen van kwaliteiten: mijn kwaliteit als kunstenaar, energiewerker, creatief coach en psychosociaal therapeut.

Het maken van mijn eigen kunst is belangrijk voor mij. Het uiten van innerlijke beelden. Het zien van mogelijkheden om ervaringen weer te geven in een creatie is voor mij een natuurlijk gebeuren. Het past bij mij. Heb in mijn leven allerlei technieken eigen gemaakt die ik nog steeds inzet in mijn huidige werk. Mijn voorkeur ligt op dit moment bij textielkunst en het werken met papier. Het is een voorrecht om in opdracht een mooi wandkleed of tekening te maken voor mensen.

Binnen SaraMare maak ik van natuurlijke materialen producten voor de uitvaart.

De affiniteit met dit laatste stuk van het leven heb ik mede gekregen door mijn werk in een hospice, het begeleiden van terminale mensen en hun familie. Ik werd mede geïnspireerd door naar het verlangen van mensen te luisteren. Zij willen hun afscheid meer persoonlijk maken. 

Mijn bijdrage hieraan is zorgen dat het op een manier gaat die goed voelt, dat degene die overgaat op dat moment nog iets van zichzelf kan laten zien, dat het gaat zoals hij/zij het wil. Met mijn creaties, waarin ik met behulp van metaforen en symboliek de sfeer kan neerzetten die bij hem of haar past, maak ik dit alles zichtbaar en tastbaar.
Met dit proces van liefdevolle aandacht, zachtheid en schoonheid help ik de nabestaanden om het rouwproces vorm te geven, om zo heel liefdevol afscheid te kunnen nemen van hun dierbare.

Bekijk de korte NPO documentaire: Zacht afscheid

Art Dept., een intitiatief van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) kwam langs om mijn verhaal en de toenemende vraag naar lijkwades in beeld te brengen. Bekijk hier de korte documentaire: Zacht afscheid